Flexibele inzet van personeel… onmisbaar in deze tijd

Personeel flexibel inzetten… onmisbaar?

In welk ‘kamp’ zit jij? In het kamp van onzekerheid en voorzichtigheid als gevolg van allerlei ‘paniekerige’ berichten over sluipende handelsoorlog, vertraging in de economische groei, onzekerheid over de toekomstige financiering van het pensioenstelsel en het lagere consumentenvertrouwen? Of in het kamp van het groeipotentieel, de investeringsplannen, de kansen die innovatie biedt, de dynamiek op de markt waarop je actief bent en de voorzichtigheid bij anderen waar jij slim op kan inspelen? Wat het ook is – een tussenvorm kan natuurlijk ook – slim en flexibel inzetten van je personeel is essentieel.

Verschillende scenario’s; anticipeer tijdig

Welke van bovenstaande situaties het meest van toepassing lijkt op jouw situatie, is van vele factoren afhankelijk. Wat buiten kijf staat is dat je in deze tijd bijna verplicht wordt om goed en tijdig na te denken over hoe je met de verschillende scenario’s het beste om kan gaan. In het scenario van ‘achteruitgang’ is het namelijk helemaal niet ondenkbaar dat dit ene grote project bij jou toch doorgang vindt. Wat doe je? Extra mensen nodig, maar niet de zekerheid dat dit structureel is? Of stel je eens voor dat je in het groeiscenario zit en dat je snel moet plussen om aan de klantvraag te kunnen voldoen. Wat het ook is, wij helpen met het vinden van de beste oplossing en regelen dan ook alles voor je. Belangrijk is wel dat jij tijdig anticipeert op wat gaat komen. Hoe eerder je nadenkt over de scenario’s en de oplossingsrichtingen al hebt bedacht, hoe sneller je kunt schakelen als het zo ver is. Wat wij doen, is jou helpen met het uitwerken van de scenario’s en hier de juiste oplossingen voor te realiseren. Daar zijn we goed in en dat vinden we altijd erg boeiend om te doen.

Altijd goed voorbereid

Neem even de tijd om je personeelsbeleid goed onder de loep te nemen en na te denken over de verschillende toekomstscenario’s. Wellicht dat deze periode hier net even de ruimte voor biedt die je nodig hebt. Je zult merken dat je goed voorbereid betere beslissingen neemt. Welke mensen heb je nu in dienst? Welke mensen heb je nodig, zowel op korte termijn als op langere termijn? Wie van het huidige team wil je zondermeer behouden, omdat zij perfect passen in jouw toekomstvisie? Wat kun je doen om hen te behouden? Wat moet je doen om andere mensen voor te bereiden op de veranderingen die er aan zitten te komen? Hoe ga je zo’n verandertraject aan? Wat heb je nodig om alles op personeelsgebied goed te regelen, zodat je hier geen gedoe met je mensen mee hebt? Op basis van een stevige analyse en de juiste vertaalslag naar de uitwerking – met passende diensten waarmee je alles goed hebt geregeld – weet jij zeker dat je altijd goed zit. Dat geeft rust. Dat geeft ruimte om te focussen op de zaken die spelen en die voor jou kansrijk of bedreigend zijn vanuit de scenario’s. Het is een cliché, maar het klopt wel…’een goede voorbereiding is het halve werk’.

Personeel als belangrijke schakel in jouw bedrijf

Als personeel belangrijk is in jouw bedrijf, schakel dan specialisten hiervoor in. Ontwikkelingen gaan snel, er zijn vele scenario’s denkbaar en jouw personeelsbeleid is altijd maatwerk. Bovendien scheelt het vaak veel tijd én geld als je de zaken in één keer goed regelt. Het gevoel én de wetenschap dat je alles goed voor je personeel geregeld hebt, is goud waard. Wij helpen graag. Wij zijn die specialisten die klaar staan voor je met een persoonlijke en deskundige aanpak. Met een totaalpakket van alle diensten die je nodig hebt voor je personeel! Het begint vaak met een kop koffie tijdens het (hernieuwde) kennismakingsgesprek. Wij informeren je dan ook graag over de stappen die wij zetten om ook in de toekomst klaar te staan voor onze klanten. Neem gerust contact op met ons voor een (hernieuwde) kennismaking.

Roger Kessels
Directeur

P.S. Wij zijn uiteraard ook op social media actief. Kijk eens op onze LinkedIn Bedrijfspagina of volg ons op Facebook.

Menu