‘Online challenge’ in 2018: recruitment 

Nieuwe online challenge in 2018… recruitment van personeel.

Iedereen kent de filmpjes van online challenges die ‘viral’ gaan. Van emmers ijskoud water tot lepels kaneel of andere zogenaamd ‘grappige’ uitdagingen. Voor 2018 voorspellen wij een nieuwe online challenge: het vinden van de juiste mensen op de juiste vacatures, oftewel, recruitment van personeel. Maar dan wel op serieuze wijze.

Het vinden van de juiste mensen is anno 2018 lastig genoeg. Er zijn weer meer vacatures en het invullen daarvan vraagt tijd, zorgvuldigheid en aandacht. Het opsporen, triggeren, enthousiasmeren en overhalen van de juiste kandidaten om toch echt op jouw vacature(s) te reageren, is een vak. En dat vak wordt meer een meer verweven met een ander vakgebied, namelijk (online) marketing. Bedrijven en organisaties die deze twee vakgebieden succesvol weten te combineren, zijn het meest succesvol. Hoe dat zit leggen we graag uit.

Bij werving van personeel moet het totaalplaatje kloppen

Vergelijk het even met een winkel. Je wilt als winkelier gevonden worden (in de winkelstraat en/of op internet). Je wilt dat mensen zich thuis voelen in de winkel, snel en goed geholpen worden en dat ze kunnen vinden wat ze zoeken. En dat ze dan ook nog bij jou kopen, dat is ook wel fijn. Kortom, je moet zorgen voor de juiste aanvliegroute naar de winkel, de juiste inrichting en uitrusting en het proces moet kloppen. Pas dan kun je succesvol zijn.

Dan het recruitment deel. De ondernemer of manager wil zijn team op orde hebben. Dat betekent bij vacatures zorgen dat het ‘juiste publiek’ je weet te vinden, dat ze enthousiast zijn over wat ze in ‘jouw winkel’ tegen komen, zowel online als offline. Dat ze vervolgens actie ondernemen om te reageren op jouw vacature en dat ze dus uiteindelijk ook bij jou ‘kopen’. Lees; in dienst treden. Daarvoor moet ook het hele proces kloppen. Met name het eerste deel is vaak lastig. Hoe vind je de juiste kandidaten? Hoe ‘verleid’ je hen? En hoe zorg je dat ze overgaan tot ‘conversie’?

Wij helpen met het inrichten van ‘de winkel’

Personeel Specialisten is gespecialiseerd in personeelszaken en dus ook in het vinden van de juiste kandidaten. Wij denken niet in de vorm van traditioneel adverteren. En vervolgens hopen dat je genoeg (ook niet te veel, want dat is te veel werk…) reacties krijgt en dat daar 3-5 geschikte kandidaten tussen zitten. Wij draaien het om…

Startpunt is de ‘winkel’. Klopt het beeld? Is de winkel goed te vinden en te bereiken? Is de etalage goed en aantrekkelijk? De indeling? Het proces, klopt dat ook? Daar helpen we mee om dat goed voor elkaar te krijgen voor jouw bedrijf of organisatie. In ‘recruitment’ termen: de juiste exposure op de juiste plek op de arbeidsmarkt, de juiste vacatureteksten, een vlot lopend sollicitatieproces en alle stappen eenvoudig en professioneel geregeld. Maar bijvoorbeeld ook het correct en efficiënt afwikkelen van alle communicatie met mensen die reageren en (nu) niet in aanmerking komen voor het selectieproces.

‘Als je forel wilt vangen, ga dan niet in een harington vissen…’.

Als de juiste kandidaten bij jou in beeld zijn, selecteer je vervolgens zelf de persoon die het meeste past of wij helpen jou via onze partners met de selectie van de perfecte kandidaat. Het hele proces om te komen tot de short list van geschikte kandidaten slim inrichten en continu verbeteren, daar kunnen wij mee helpen. Sterker nog, dat vinden wij ontzettend boeiend om te doen. En in alle bescheidenheid, daar zijn we ook heel goed in en dat doen we samen met de opdrachtgever. Die kent namelijk de ins en outs van zijn bedrijf of organisatie. Samen vertalen we dat naar de juiste positionering, de juiste ‘marketing mix’ om de kans op succes te vergroten.

Je kunt altijd een toevalstreffer hebben, maar de factor toeval sluiten wij liever zo veel mogelijk uit. We helpen jou om beter te ‘leren vissen’. Met als motto… ‘Als je forel wilt vangen, ga dan niet in een harington vissen…’. En, wil je in lijn met de andere online challenges toch kiezen voor een ‘ludieke aanpak’? Dat kan ook. Daar denken we ook graag in mee. Wil je daar al wat meer over weten, lees dan ter inspiratie de blog op Frankwatching over ‘guerilla recruitment’.

Geïnteresseerd? Meer weten?

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met mij op om de toegevoegde waarde voor jou te bespreken! Wil je meer weten over wat Personeel Specialisten voor jou kan betekenen, dan kun je ook op onze vernieuwde website terecht.

Roger Kessels

Menu