FAQ over Uitzenden & Payrolling

De antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ over Uitzenden & Payrolling) overzichtelijk op een rij. Je vindt het op deze pagina.

De arbeidsmarkt is volop in beweging en is complexer dan ooit. In deze wereld weet jij de koers te bepalen en weet je de juiste mensen aan te nemen en te behouden. Een flexibele schil is hierin onmisbaar om te groeien, om pieken in de productiviteit op te vangen en om in te spelen op veranderende marktomstandigheden.

Wij adviseren je hier in, zodat jij je bezig kunt houden met andere zaken. Stel ons je vragen en wij gaan aan de slag. De veelgestelde vragen (FAQ over Uitzenden & Payrolling) hebben we hieronder al voor je verzameld. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Laat het ons dan even weten. We zoeken het graag verder voor je uit.

Heb je vragen over de andere diensten van Personeel Specialisten, kijk dan bij de veelgestelde vragen per dienst:

Heb je een algemene vraag over Personeel Specialisten, dan vind je het antwoord mogelijk bij Algemeen.

Bij payrolling neemt de payrollorganisatie het juridisch werkgeverschap op zich. De medewerker komt bij de payrollorganisatie in dienst, maar gaat onder toezicht en leiding van de opdrachtgever werken. Je leest hier alles over op onze site.

Payrolling biedt een flexibele oplossing voor het inhuren van personeel. Een payrollorganisatie werkt met de uitzend-cao, waardoor er meer tijdelijke contracten in een langere periode verstrekt kunnen worden. Tevens kan de eerste 78 weken de loondoorbetalingsverplichting worden uitgesloten en kan het ziekterisico bij de payrollorganisatie worden neergelegd. Payrolling is uitermate nuttig voor het inrichten van je flexibele schil om bijvoorbeeld sterke groei, seizoensinvloeden of schommelingen in personeelsbestand op te vangen.

Dit is afhankelijk van het arbeidsverleden van de medewerker. Wij moeten de duur van het arbeidsverleden meetellen en na 78 gewerkte weken ook het aantal contracten. In totaal kunnen wij medewerkers 5,5 jaar voor bepaalde tijd in dienst nemen. In de eerste 78 weken met een onbeperkt aantal contracten en na 78 gewerkte weken met maximaal 6 contracten.

Je kunt payroll snel en eenvoudig inzetten. Wel maken we graag eerst even persoonlijk kennis om ook een passende oplossing te kunnen bieden. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak. We bespreken dan de voordelen en de stappen die we gaan zetten om payroll in te zetten. Overigens kan dat heel eenvoudig in een paar heldere stappen. Via onze webportal wijst zich dit eigenlijk van zelf. En mocht je nog vragen hebben, dan helpen wij altijd. Met als resultaat een snelle en eenvoudige opstart!

Personeel Specialisten heeft een handige en overzichtelijke webportal waar heel gemakkelijk een nieuwe plaatsing kan worden aangemeld. Je vult de contactgegevens van de medewerker in en de gegevens van de opdracht. Vervolgens vult de medewerker zijn gegevens aan en kunnen wij de overeenkomsten in orde maken. Deze kunnen ook weer heel makkelijk digitaal ondertekend worden op onze webportal. In slechts een paar stappen geregeld dus!

Personeel Specialisten kan alleen medewerkers in dienst nemen die in bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs. Een rijbewijs is geen geldig identiteitsbewijs, omdat hier de nationaliteit niet op staat vermeld. Meer informatie over identiteitsbewijzen vind je op de site van de Rijksoverheid.

Personeel Specialisten is een erkend referent bij de IND en kan kennismigranten in dienst nemen. Hier zitten een aantal voorwaarden aan vast zoals bijvoorbeeld een vast minimum salaris.

Het moment van uitbetalen is afhankelijk van je type dienstverband. Werk je op basis van variabele uren (oproep- of uitzendovereenkomst), dan worden alle uren die voor 10.00 s ochtends binnen zijn diezelfde werkdag verwerkt en uitbetaald. Afhankelijk van je bank staat je salaris vervolgens  dezelfde of de volgende werkdag op je bankrekening. Werk je op basis van vaste uren, dan betalen we eens per maand rond de 26e je salaris uit.

De medewerkers ontvangen pensioen volgens de regeling van Stipp. Voor de eerste 26 gewerkte weken geldt een wachttijd, daarna 52 weken basispensioen en vervolgens 4 jaar pluspensioen. Hiervan mag positief worden afgeweken door medewerkers direct pensioen te laten opbouwen volgens de basis- of plusregeling. Meer informatie is te vinden op de site van Stipp.

Afhankelijk van de contractvorm heeft de medewerker één of twee wachtdagen. Indien er een contract is aangegaan met een uitzendbeding eindigt het contract van rechtswege en valt de medewerker onder het UWV. Er zijn dan twee wachtdagen, 70% doorbetaling door het UWV en 20% aanvulling door Personeel Specialisten. Bij contracten zonder uitzendbeding is er sprake van één wachtdag en betalen wij de medewerker 90% van zijn salaris door gedurende de contractperiode.

Dit is afhankelijk van de contractvorm die wordt aangegaan met de medewerkers. Bij contracten zonder loondoorbetalingsverplichting (mogelijk in de eerste 78 gewerkte weken) ligt het ziekterisico altijd bij Payroll Specialisten. Bij contracten met een loondoorbetalingsverplichting kan de keuze gemaakt worden het ziekterisico zelf te nemen of bij Payroll Specialisten neer te leggen. Uiteraard wordt de omrekeningsfactor hierop aangepast.

Personeel Specialisten werkt met drie contractvormen:

  1. Met uitzendbeding: dit is mogelijk in de eerste 78 gewerkte weken, er hoeft geen einddatum te worden afgesproken en het aantal te werken uren is heel flexibel.
  2. Zonder uitzendbeding en zonder loondoorbetalingsverplichting: dit is mogelijk in de eerste 78 gewerkte weken, er wordt wel een einddatum afgesproken, maar het aantal te werken uren is nog steeds flexibel.
  3. Met loondoorbetalingsverplichting: verplicht na 78 gewerkte weken, maar ook al eerder mogelijk, er wordt een einddatum afgesproken en een vast aantal uren voor de medewerker.

Fase 1: week 0 – 26, uitzendbeding en geen loondoorbetalingsverplichting mogelijk, geen opbouw in pensioen
Fase 2: week 27 – 78, uitzendbeding en geen loondoorbetalingsverplichting mogelijk, opbouw basispensioen
Fase 3: week 79 – 286, geen uitzendbeding mogelijk en een loondoorbetalingsverplichting, maximaal 6 contracten mogelijk, opbouw pluspensioen
Fase 4: > 286 weken, contract voor onbepaalde tijd

Personeel Specialisten is lid van de NBBU en hanteert dan ook de NBBU CAO voor uitzendkrachten.

SNA staat voor Stichting Normering Arbeid. Het SNA keurmerk beperkt het risico omtrent keten-en inlenersaansprakelijkheid. Payrollbedrijven die dit keurmerk voeren, worden tweemaal per jaar financieel en administratief streng gecontroleerd. De normen van dit keurmerk zijn vastgelegd in de nationale norm NEN 4400-1.

De medewerkers kunnen ons bereiken op het algemeen nummer 088-7307100 of via de mail (support@personeelspecialisten.nl) of via de chat op onze website.

Menu